دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

اظهارات جنجالی وزیر خارجه آلمان درباره «جنگ با روسیه»

اظهارات وزیر خارجه آلمان در خصوص اینکه کشورش در حال جنگ با روسیه است موجب شد منتقدان صلاحیت او برای تصدی این پست را زیر سوال ببرند.
تاریخ انتشار: ۰۷:۴۶ - ۰۸ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 28
کد خبر: ۱۷۰۴۶۳

به گزارش راهبرد معاصر، اظهارات آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان در یک جلسه پارلمان مبنی بر اینکه برلین با روسیه در جنگ است جنجال‌آفرین شد و منتقدان صلاحیت او برای تصدی این پست را زیر سوال بردند.

 

«ساهرا واگنکنشت»، نماینده پارلمان آلمان که قبلاً رهبری حزب چپ در مجلس را به عهده داشت روز جمعه در واکنش به اظهارات بائربوک نوشت: «اظهارنظر بائربوک درباره اینکه آلمان در جنگ با روسیه است نشان می‌دهد ایشان برای این شغل مناسب نیست.»

 

وی ضمن متهم کردن بائربوگ به «لگدمال کردن» شهرت آلمان اضافه کرد که وزیر خارجه باید «دیپلمات ارشد» کشور باشد نه اینکه «مثل فیل در فروشگاه ظروف چینی رفتار کند.»

 

وزیر خارجه آلمان روز سه‌شنبه در جلسه‌ای در پارلمان گفته بود که کشورهای اروپایی «در حال جنگ با روسیه هستند» و باید اقدامات بیشتری برای دفاع از اوکراین انجام دهند.

 

آلیس ویدل، رئیس حزب راست‌گرای ای.اف.دی گفت آلمان به وزیر خارجه‌ای نیاز دارد که «مثل یک دیپلمات مسئول رفتار کند و فتنه‌انگیز نباشد.» او تصریح کرد که بائربوک در صحنه دیپلماتیک قادر به رفتار صحیح نیست.

 

«جرهارد پاپکه»، یک قانونگذار منطقه‌ای از ایالت نوردراین-وستفالن که رئیس انجمن آلمان-مجارستان است هم گفت بائربوک به دلیل بیان این نظر «کاملاً از لحاظ سیاسی مجنون» است.

 

سلیم داگدلن، قانونگذار چپ‌گرای آلمانی هم از اولاف شولتز، صدراعظم آلمان خواست توضیح دهد که آیا بائربوک اختیار «اعلان جنگ» به نیابت از دولت آلمان را دارد یا خیر. او همچنین گفت که بائربوک تهدیدی برای امنیت شهروندان آلمانی است.

 

بائربوک و اولاف شولتز هیچ‌کدام تا کنون به انتقادات پاسخ نداده‌اند. وزارت خارجه آلمان در بیانیه‌ای که در اختیار نشریه بیلد قرار داده تأکید کرده که برلین طرف درگیری در جنگ میان کی‌یف و مسکو نیست.

 

در این بیانیه آمده است: «حمایت از اوکراین برای استیفای حق این کشور در دفاع از خود آلمان را به یکی از طرف‌های درگیری تبدیل نمی‌کند.» در این بیانیه ادعا شده که جنگ مسکو در اوکراین «جنگ علیه صلح و نظم اروپا است» و این چیزی است که بائربوک قصد بیان آن را داشته است./ فارس

ارسال نظر